Beestachtig goed.

Onze opspoorset is een betrouwbaar systeem, welke zijn kwaliteiten al decennia lang heeft bewezen in de natuuronderzoek.

De techniek welke de basis vormt voor Petfinder, wordt al decennia lang gebruikt om dieren op te sporen en te volgen bij natuuronderzoek. Van olifant tot veldmuis. Wij hebben het systeem verfijnd, waardoor het geschikt is voor huisdieren en voldoet aan alle eisen.

Zo hebben we research gestoken in het energieverbruik, het formaat en voldoet het systeem aan alle Europese bepalingen voor het gebruik van zendapparatuur. Uiteindelijk is er een betrouwbaar systeem ontstaan, mede met behulp van TNO en het instituut voor Bos- en natuuronderzoek.

Het systeem bestaat uit een mini zender, een ontvanger en een peilantenne.

Het systeem werkt prima voor huisdieren, omdat deze in de praktijk niet verder weglopen dan een gebied van 4 vierkante kilometer, wat tevens het gemiddelde bereik is van het systeem.

Een gebied van 4 vierkante kilometer kun je vergelijken met het centrum van Amsterdam.

Het zendertje wordt eenvoudig aan de halsband van de hond of kat bevestigd.

Door een constant, onschadelijk radiosignaal is je dier nu voor ons traceerbaar. Het batterijtje hoeft slechts één keer per half jaar vervangen te worden.

Indien je hond of kat wordt vermist, bel je de alarmcentrale. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Binnen een uur zijn we ter plekke, en zullen aktief gaan zoeken naar je huisdier. Over het algemeen hebben we deze binnen een half uur teruggevonden! Voor deze service betaal je niets extra. Het abonnement is dus all-in.